Türkçe Yazılar

Gelişim Platformu'nda Akıllı Tasarım Konferansı

Mustafa Akyol geçen hafta İstanbul'daki Gelişim Platformu adlı kültür derneğinde Akıllı Tasarım teorisini anlatan bir konferans verdi. Programda teorinin temel bazı bilimsel kanıtları ele alındı ve soru-cevap yoluyla tartışıldı. Gelişim Platformu sitesinde, konferans şöyle özetlenmiş:
Geçtiğimiz Salı akşamı Gelişim Platformu, bilim dünyası ve dünya basını gündemini çokça meşgul eden Akıllı Tasarım Teorisi Semineri'ne ev sahipliği yaptı. Rezervasyon limitlerinin aşıldığı seminerin konuşmacısı ise, son günlerde dünya ve Türkiye medyasında ismi Akıllı Tasarım Teorisi ile birlikte sıkça anılan Intelligent Design Network Yönetim Kurulu Üyesi ve araştırmacı yazar Mustafa Akyol'du. İlk bölümü Akyol'un ayrıntılı sunumu, ikinci bölümü ise soru-cevap şeklinde geçen seminer oldukça ilgi çekiciydi. Evrim Teorisi'nin çıkmazları, bilimsel sahtekarlıkların ayrıntıları, Akıllı Tasarım Teorisi'nin ortaya çıkışı ve bilimsel kanıtları, teorinin etkileri ve yaratılışın bilimsel olarak kanıtlanabilirliği sunumun ana başlıklarıydı. Akyol, bir katılımcının sorusu üzerine, Akıllı Tasarım Teorisi'nin etkilerinin sadece fen bilimlerinde değil, dolaylı yollardan da olsa sosyal bilimlerde de hissedileceğinin altını çizdi. Teorinin Amerika'da ders kitaplarına girmeye başladığını, kısa zamanda bunun yaygınlaşacağının beklendiğini, ülkemiz için de kendisinin bu konuda girişim planları olduğunu belirten Akyol, Akıllı Tasarım Teorisi ile ilgili bir kitap üzerine çalıştığının da haberini verdi. Soru-cevap kısmında çok renkli bir fikir alışverişinin yaşandığı seminerin sonrasında da Mustafa Akyol katılımcıların sorularını yanıtlamaya devam etti. Akyol'un bilimsel literatüre hakimiyeti, sunumunda yer alan bilim dünyasından güncel ve çarpıcı örnekler, kapsamlı ve tatminkar yanıtlarıyla entelektüel birikimi dikkat çekiciydi. Bilim, din, politika ve toplumsal ahlak üzerine yazıları The Washington Times, The Weekly Standard, National Review, The American Enterprise gibi gazete ve düşünce dergilerinde yayınlanan Mustafa Akyol, ricamız üzerine farklı bir konuda yeni bir seminer sözü vererek aramızdan ayrıldı. Mustafa Akyol'a yoğun gündeminde Gelişim Platformu'na da yer verdiği için teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının artarak devamını diliyoruz.
Eğer siz de Akıllı Tasarım teorisi konusunda üniversitenizde veya bir başka kuruluşta konferans düzenlemek isterseniz, projenizi hayata geçirmek için Mustafa Akyol'la iletişim kurabilirsiniz.
All for Joomla All for Webmasters