Türkçe Yazılar

Darwinizm'e Muhalefet Deklerasyonu

ABD'deki Akıllı Tasarım hareketinin öncüsü olan Discovery Institute tarafından 2001 yılında yayınlanan "Dissent From Darwin", yani "Darwin'e Muhalefet" deklerasyonuna, bugüne kadar 500'den fazla bilim adamı destek çıktı. Aralarında ABD, Rusya, Polonya ve Çek Cumhuriyeti gibi ülkelerin resmi bilim akademilerinden ve Yale, Princeton, Stanford, MIT, UC Berkeley, UCLA gibi dünyanın sayılı üniversitelerinden isimlerin de yer aldığı söz konusu bilim adamları, şu iki kısa ama önemli cümlenin altına imza attılar:
"Rastlantısal mutasyonun ve doğal seleksiyonun yaşamın kompleksliğini açıklayabileceği yönündeki iddialara kuşkuyla yaklaşıyoruz. Darwin teorisinin kanıtlarının dikkatli bir şekilde incelenmesi teşvik edilmelidir.”
Başta New York Times olmak üzere dünyanın saygın yayınlarında konu edilen söz konusu deklerasyon, doğa bilimleri alanında doktora sahibi tüm bilim adamlarına açık. Türkiye'den de Darwinizm eleştirisine global düzeyde destek olmak isteyen bilim adamları deklerasyona imza atabilirler. Ayrıntılı bilgi için lütfen This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. adresine yazınız.
All for Joomla All for Webmasters