Türkçe Yazılar

İslam ve Özgürlük: Yerinde Bir Yorum

Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Bardakoğlu'nun bazı önemli konulardaki isabetli görüşlerinin altını daha önce de çizmiştim. Prof. Bardakoğlu en son "okulda namaz" konusunda açıklama yaparken de önemli şeyler söylemiş. Şöyle demiş:
Sadece Müslümanların değil, diğer din mensuplarının ibadetlerine de saygılı olmak zorundayız... İnsanların namaz kılmalarına ya da kılmamalarına göre ayrım yapmak yerine insanlara özgürlük alanı bırakmak ve demokrasiyi güçlendirmek, en çıkar yoldur. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak hep özgürlükten ve demokrasiden yana olduk. Sadece Müslümanların din ve ibadet özgürlüklerinin değil, diğer din mensuplarının ve inanmayanların ibadet ve özgürlüklerini savunmak zorundayız. Namaz kılanın kılma sebebini, kılmayanın kılmama sebebini sonuna kadar savunmak zorundayız.
Bu yorumlara hem tümüyle katılıyor, hem de bir "kilometre taşı" olarak not edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Hem İslam'ın özgürlüklükle uyuşmadığını düşünen kimi "laikçiler", hem de özgürlük kavramına kuşkuyla bakan bazı Müslümanlar tarafından...
All for Joomla All for Webmasters